Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Tenerife világitótornyai

2022. augusztus 22. - Tenedi

Tenerife világitótornyai

Sokan rajonganak a világítótornyokért,-nálam jobban szerintem kevés ember- hiszen kevés romantikusabb hely van egy-egy tenger vagy óceán partján. Listába szedtem a tenerifei világítótornyokat, amiket akár közelről, akár távolról is érdemes megcsodálni!

 

Punta de Teno -a kedvencem-

A Punta de Teno világitótorony egyike annak a hét világitótoronynak, amelyek Tenerife patját jelzik. A nevét viselő pont szikláin épült, a Teno Parkban, egy nagyon szép, robosztus, és nehezen megközelithető helyen. Ez a sziget északnyugati részén található, kb 70 km-re a fővárostól. A Jozé Sanz Soler által tervezett primitiv torony épitését 1891-ben kezdték épiteni és a munkálatok 1893-ig tartottak. 4 év múlva helyezték üzembe. La Gomerán a kőbányából kitermelt kövekből épült torony 7, 62 méter magas lett. Ez az egyik legszebb hely Tenerifén, többek közt a fotósok kedvelt szintere.

 

Buenavista del Norte

A Buenavista világítótorony, más néven Punta de Buenavista világítótorony aktív világítótorony Buenavista del Norte községben, Tenerife északi partján, a Kanári-szigeteken. Ez a modern világítótorony, amelyről leírták, hogy dugóhúzó formájú, Buenavista del Norte és Los Silos települések között félúton található.

 

Punta de Hidalgo

A Punta del Hidalgo világítótorony aktív világítótorony Punta del Hidalgo városában, San Cristóbal de La Laguna községben. Art deco stilusa és vakitó fehér szine miatt kilóg a standard világitótornyok közül. Kicsit olyan mintha a Gyűrűk urából maradt volna itt...

 

Punta de Anaga

A Punta de Anaga világítótorony egy aktív világítótorony a kanári Tenerife-szigeten, Santa Cruz de Tenerife községben. Punta de Anaga a sziget legészakibb pontja, itt találkozik az Anaga-hegység a tengerrel. Nehéz de nem lehetetlen megközeliteni ezt az elhagyatott várra hasonlító világítótornyot. Viszont egy jó kis túra keretében nem csak ezt a helyet, hanem számos szépséget is felfedezhet az ide vezető úton.

 

Faro de Bajamar

Bajamarban két gyönyörű háttérrel szoktak fotózkodni az emberek: az egyik természetesen ez a kőből épült, sakkfigurára emlékeztető világítótorony, valamint a hatalmas hullámok, ahogyan a torony hátterében ostromolják a partot. Mesebeli.

 

A Farola del Mar

Farola del Mar világítótornya egy klasszikus torony, olyan, mint amiket sok képeslapon, festményen lát. Ez nem is véletlen, hiszen ez pontos mása a leghíresebb francia világítótoronynak, 1863 óta áll Santa Cruzban.

 

Puerto de la Cruz világitótornya

Puerto de la Cruz parkolójában lévő világítótorony leginkább egy hatalmas spirálcsúszdához hasonlít. Ez a modern, keskeny torony pont azért szép, mert kilóg a klasszikus világítótornyok sorából.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lifetenerife.blog.hu/api/trackback/id/tr3317913101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása