Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Hermine trópusi ciklon a Kanári szigeteken-napról napra

2022. szeptember 25. - Tenedi

2022.09.24.

Szombat éjféltől maximális készültség van a Kanári Szigeteken. 

Szombat reggel 8 óra: szemerkél az eső hajnali 4 óta. Szél nincs. Egész nap esett, déltől kicsit erősebben. Több helyről jelentettek földcsuszamlásokat, árvizeket, szilkadarabokat az utakon. A médiában óránként jelentenek, több ponton átmeneti szállásokat állitottak fel. Az AEMET jelentése szerint a hullám trópusi mélyedésben fejlődik, és dél felől közeliti meg a Kanári szigeteket szombat 24-e és 26.ahétfő között intenziv és kiterjedt esőzéseket hagyva maga után. Szombattól heves eső, vihar várható, ez vasárnap és hétfőn csúcsosodik ki válik nagyon erőssé, különösen Tenerifén és Gran Canarián.

Apa az árvizek miatt pánikhangulatban vissza akarta vinni a bérautót, mert már látta lelki szemei előtt ahogy az árviz lesodorja a hegyről...igy két nappal korábban leadtuk. Persze hogy ebben az időszakabn esett a legintenzivebben. De összebújtunk az egyetlen szakadt kis ernyőnk alatt, és élveztük. Hideg ugyanis nincs. Mondjuk az itteniek már pufidzsekit és sálat is előkaptak, de tényleg nincs hideg. Mi rövidnadrágban és pólóban papucsban gassszáltunk. Hazaérve jött a -na most mit csináljunk dilemma. Tespedés, a másik bosszantása, evés, alvás. Ezekkel múlatjuk az időt.

 

Jövök a további hirekkel

A bejegyzés trackback címe:

https://lifetenerife.blog.hu/api/trackback/id/tr2217939178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása