Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Perseidák Tenerifén a Teidéről

2022. augusztus 12. - Tenedi

A PERSEIDÁK METEORRAJ TENERIFÉN A TEIDÉRŐL EZEN A HÉTVÉGÉN

 

A Kanári Szigeteken Tenerife a világ harmadik legjobb helye csillagnézésre Hawaii és Chile után. Nem véletlen, hogy Európa legnagyobb csillagvizsgáló állomása is itt található.

A Perseidák, más néven „San Lorenzo könnyei”, az év egyik leglátványosabb meteorzápora az északi féltekén,  minden évben július 17. és augusztus 24. között fordul elő, és általában augusztus 9. és 13. között éri el a csúcspontját.

A Perseidák a Swift-Tuttle üstökös apró űrtörmelékeiből állnak, és a Perseus csillagképről kapták a nevét, mivel az irány ahonnan jön  ugyanabban az irányban van, mint a Perszeusz.

Perseidák széles körben keresettek a csillagászok és a csillagászok körében, mivel a legtöbb évben a csúcson óránként 60-100 meteort lehet látni sötét helyről, ezért is hasonlitják a könnyekhez.

Idén ma este (augusztus 12- én ) és holnap (augusztus 13-án) van a nézési csúcsidő , és a meteorraj megtekintéséhez nincs szükség különösebb felszerelésre vagy nagy tudásra. Valójában csak tiszta égboltra és sok türelemre van szükséged, de sajnos az idei telihold hatással lesz a láthatóságukra.

A következő tippek segíthetnek maximalizálni a megtekintési élményt:

- Keress egy félreeső helyet, távol az épülettől vagy az utcai lámpáktól. Szemednek kb 15-20 percbe telhet, amíg megszokja a sötétet.

- Öltözz az időjárásnak megfelelően, ha ide jössz a Teidén bizonyos magasságban még minuszok is lehetnek ha sokáig kint akarsz maradni vigyél magaddal egy takarót  Sokan még széket is visznek, de leheveredve is hatalmas élmény 

- Ha megtaláltad a helyedet, feküdj le a földre és nézz az égre. Ne felejtsük el, hogy a meteorok az égbolt bármely részén megjelenhetnek

Bár a telihold csökkenti a meteorraj láthatóságát, a helyiek tudják, hogy a Teide és a La Palma-i Roque de los Muchachos lejtői két kiváltságos hely, ahonnan élvezhetjük ezt a jelenséget, amelynek legnagyobb intenzitása ma este lesz. 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lifetenerife.blog.hu/api/trackback/id/tr9117906611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása