Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Tenerife legjobb és legizgalmasabb strandjai

2022. augusztus 13. - Tenedi

Mivel nem sok minden történt velünk hacsak az nem hogy ősapáink módjára meztélláb -nem ajánlom-jártam végig a sziklákkal kövekkel boritott partszakaszunkat, igy összegyűjtöttem nektek a legjobb és legizgalmasabb strandokat Tenerifén.

1. Duque strand

  A közelében rengeteg 5 csillagos hotel található, köztük vegyesen család- és gyerekbarát szállások és több olyan is van, ami kizárólag felnőtt vendégeket fogad.

A part: homokos, sárga 

Bár:  van, nem olcsó, viszont drága

Étterem:   van több is, hasonló adottságokkal

Napágyak: van

WC:  van

Zuhanyoszlop: van

Megközelítés: mivel a sétányon van így az ingyenes utcai parkolástól pár perc séta, de a Duque Center parkolója is mindössze 100 méterre van

Parkolás: távolabb ingyenes, a parkolóházban 1,5€/óra

Tömeg: télen-nyáron sokan vannak, de úgy is kényelmes

Kisgyerekkel: nem mindig ajánlott, mert erősek a hullámok és viszonylag gyorsan mélyül

 

2. Playa de las Vistas – Los Cristianos

Ez az aranyhomokos strand nagy és minden szempontból kényelmes, ezért nagy sikernek örvend. Los Cristianos kikötője mellett helyezkedik el, így a hajóforgalmat is lehet élvezni a partról. Egy kis mesterséges sziget is ki van alakítva a közepén, a vize nyugodt a hullámtörő szikláknak köszönhetően, így tökéletes hely a gyerekek számára, valamint a fogyatékkal élőknek és a csökkent mozgásképességű embereknek is elérhető. A környéken minden van, amire egy turistának szüksége lehet: szupermarket, éttermek, fagyizó, bárok, kávézók…stb. Ezen a szakaszon akár egy nap alatt több strandot is végigpróbálhatunk egy kellemes séta mellett, hiszen a Las Vistast összeköti a sétány a többi stranddal így pár perc alatt érhetjük el azokat Például a legközelebbit a Playa del Los Cristianost vagy a Playa del Camisón-t, ami a harmadik lesz ebben a felsorolásban.

A part:  sárga homokos

Bár:  van  

Étterem:   nagyon sok

Napágyak:  van

WC:  van

Zuhanyoszlop:  van

Megközelítés:  könnyű, sok közeli parkolási lehetőséggel

Parkolás: ingyenes az utcán vagy fizetős a két szélén itt vagy itt

Tömeg: a strand méretéből adódóan a tömeg sem zavaró 

Kisgyerekkel: kifejezetten ajánlott

 

3. Playa del Camisón – Playa de las Américas 

Szuper hangulata van a partot körülölelő pálmafás sétánnyal.  Las Americas központi promenádját mindössze egyetlen szállodasor választja el ettől a strandtól, így valóban úgy érezhetjük, hogy a legjobb helyen vagyunk. Sok étterem, üzlet, parkoló van a környéken és a hullámtörő túloldalán a szörfösöket is csodálhatjuk. A People beach bár nem a legolcsóbb, ellenben jó. Mellette még két kis bódé is van a parton, azok csak és kizárólag a gyors szomjoltásra alkalmasak, de a közelben több szupermarket és étterem is van.

A part: sárga homokos

Bár:  van, nem olcsó, de jó

Étterem:   közelben

Napágyak:  van

WC:  az életmentő torony mellett

Zuhanyoszlop:  van

Megközelítés:  a sétányról

Parkolás: utcán nehezen, fizető mélygarázsokban a promenádon

Tömeg: jellemzően sokan vannak

Kisgyerekkel: jó

Extra: elegáns hangulat, igényes közönség

 

4. Playa de Troya – Playa de las Américas

A déli üdülőrész talán legközpontibb részén található, közvetlenül a bulinegyed mellett. A legnagyobb előnye, hogy lapos, így ideális minden labdajátékra gyerekekkel, vagy frizbire, bodyboardra, stb. Mindemellett érdekes élmény egy pazar naplemente után a beinduló éjszakai élet fényei és hangjai mellett még élvezni az óceánt és a partot. 

A part: szürke homokos, ami nyáron brutál forró

Bár:  egy pici konténer van, rock zenét kedvelő jófej pultosokkal  

Étterem:  a közelben

Napágyak:  van

WC: rendszertelenül van nyitva vagy marad a közeli McDonalds marad

Zuhanyoszlop:  van

Megközelítés:  közvetlenül a sétányról

Parkolás: több fizetős (1€/óra) lehetőség is van a közelben, az ingyenes utcai hely azonban nagyon kevés

Kisgyerekkel: kifejezetten ajánlott

Extra: a naplementét nézni az induló partyhangulattal

 

5. Playa Fañabé és Playa Torviscas – Costa Adeje

Costa Adeje hatalmas strandja kényelmes, tágas és a tengerparti sétány éttermei és bárjai mellett fekszik. Ezekben az éttermekben teljesen jó áron ehetünk és elég széles kínálatból válogathatunk, még vegán ételbár is van a parton. A strand kifejezetten hosszú így jól elfér 6 beach bár is a homokban. Köztük a legnagyobb a Le Club, ami rendszeresen ibizai légkörrel és DJ-vel szórakoztatja a napozókat. A strand csendesebb része a Playa Torviscas, a parkoló és a McDonalds alatt, ahol szintén van egy kellemes koktélbár a homokban remek háttérzenével. 

A part: homokos, fekete/szürke 

Bár:  van  

Étterem:  sok

Napágyak: van

WC: van a közepén és a McDonalds mellett

Zuhanyoszlop: van

Megközelítés: a sétányról

Parkolás: mélygarázsban vagy itt

Tömeg: előfordul, de van hely bőven

Kisgyerekkel: szuper

Extra: strandröplabda pályák, gyerekeknek ugráló várak, sok jó étterem, szupermarket

 

Strandok északon

Az 1970-es évek elején mesterségesen létrehozott strandra a Szaharából hozták ezt a halvány sárga homokot. A hullámtörő szikláknak köszönhetően egy nyugodt, csendes vízű partszakasz jött létre a fővárosiak nagy örömére, ugyanis a Playa de las Teresitas körülbelül 7 kilométerre fekszik Santa Cruz de Tenerife központjától. A strand 1,3 kilométer hosszú és 80 méter széles. Délelőtt és kora délután a legnaposabb, utána a mögötte fekvő hegyek beárnyékolják a strandot. Késő ősszel és a téli hónapokban azért kell szerencse is, hogy a szigetnek ezen a részén strandolásra alkalmas időt fogj ki. 

A part: homokos, sárga 

Bár:  van bőven

Étterem:  ha nem is étterem, de több jó étkezési lehetőség van

Napágyak:  van

WC: van, öltözők is

Zuhanyoszlop: van

Megközelítés: könnyű, a parkolótól 20 méterre már a homok van

Parkolás: óriási területen, könnyen, ingyenes

Tömeg: nyáron, hétvégenként kifejezetten nagy a tömeg, mert a turisták mellett a helyiek is kiözönlenek a partra

Kisgyerekkel: kifejezetten ajánlott

Extra:  SUP és kajak bérlésre is van lehetőség, mozgáskorlátozottak számára pedig az egész strand akadálymentesített. 

 

2. Playa de las Gaviotas 

Ez a strand légvonalban mindössze 300 méterre van a Teresitas-tól, de autóval 15 perc. Nagyon kevesen látogatják, pedig lenyűgöző látvány nyáron: mély kék óceán, fekete vulkanikus homok és zöldes hegyoldal. A teljes ZEN-állapot garantált, amihez a színek mellett tökéletes csend és nyugalom társul ezen az eldugottnak mondható partszakaszon.

 

3. Playa Jardín – Puerto de la Cruz

A Loro Park mellett található strand tulajdonképpen 3 strand egyben: Playa del Castillo, Playa del Charcón és a Playa de Punta Brava.  A kilencvenes években a neves kanári-szigeteki művész, César Manrique által tervezett strand, ahol a kőfalak és a vízesések közötti ösvényeken, az őshonos növényvilág kertjein keresztül keresztül éred el a partot. Ez a sétány köti össze a három strandot a kertekkel, játszóterekkel, teraszokkal és kávézókkal. Emellett függőágyak, napernyők, zuhanyzók és öltözők is vannak, mozgáskorlátozottak számára pedig akadálymentesített. Puerto de la Cruz belvárosa mindössze 15 perc séta távolságra van innen, így egyszerre vagyunk a városban is, meg nem is. Számos előnye közül mi azt emelnénk ki, hogy talán az egyetlen olyan strand, ahonnan ilyen pazar kilátás nyílik a Teidére. Természetes szikla szirtek törik meg a homokos lejtőt és ahogy az északi oldalon jellemző, elég intenzív hullámokkal találkozhatunk.

A part: homokos, fekete 

Bár:  van  

Étterem:   van

Napágyak:  van

WC:  van

Zuhanyoszlop:  van

Megközelítés:  főút mellől

Parkolás:  ingyenes, utcán lehet parkolni

Tömeg:  nagy melegben a helyi lakosok is örömmel látogatják

Kisgyerekkel:  ajánlott

 

4. El Socorro 

A Playa Jardintól 7 kilométerre található, amit akár egy gyalogtúrával is össze lehet kapcsolni. Egész napra nem feltétlen ideális, de arra tökéletesen alkalmas, hogy egy északi kirándulást megszakítsunk egy kis strandolással egy fekete homokos strandon. Az északi part közepén lévő playa kifejezetten természetes környezettel rendelkezik a magas sziklafalakkal körülvéve és ahogy az északi oldalon jellemző, itt is erős nagy hullámok érkeznek a part felé.

A part: homokos, nagyon fekete 

Bár:  van  

Étterem:   …szerű

Napágyak:  nincs

WC:   van

Zuhanyoszlop:   van

Megközelítés:  van parkoló, de kevés így komoly kérdőjelek elé állítja a sofőröket

Parkolás:  ingyenes

Tömeg:  sosincs, a korlátozott parkolóhelyek miatt

Kisgyerekkel:  nem igazán

Extra:  a fekete homok és szörfözésre alkalmas

 

5. Playa el Bollullo

Természetességével elvarázsol ez a strand, ami az El Rincón (La Orotava) régióban, egy szikla lábánál található. Fekete vulkanikus homokja van és az óceánbók több vulkáni képződmény is látványosan kiemelkedik. Tökéletes helyszín, ha a város zajától menekülnél. A hullámzás kifejezetten erős ezen a partszakaszon így szörfözésre is alkalmas. A strandhoz egy hosszú lépcsősor vezet az El Bollullo étterem mellől.

A part: homokos, nagyon fekete 

Bár:  van  

Étterem:   van

Napágyak:  van

WC:   van

Zuhanyoszlop:   nincs

Megközelítés:  a Bollullo étterem mellett van parkoló

Parkolás:  ingyenes

Tömeg:  szinte soha (talán a korlátozott parkolóhelyek miatt)

Kisgyerekkel:  nem igazán alkalmas

 

6. Playa de la Arena – Tacoronte

Puerto de Santiago-ban is van egy Playa de la Arena és északon, Tacoronte-ban is. A strand víze nyugodt, így az egész család számára alkalmas, pont ezért nagyon népszerű a helyiek körében is a nyári hónapokban. Mi is csak nyáron ajánljuk, télen szinte soha nincs strandidő ezen a környéken. Mesa del Mar turistafaluhoz tartozik, ahol két természetes medence is található. A terület könnyen megközelíthető és parkolóval is rendelkezik, bár azt tanácsoljuk, hogy a hegyoldalon lefelé vezető úton óvatosan, mert meglehetősen keskeny és meredek.

A part: homokos, nagyon fekete 

Bár:  van  

Étterem: nincs

Napágyak:  nincs

WC:   van

Zuhanyoszlop:   nincs

Megközelítés: gyalog könnyebb a megközelítése, mint autóval

Parkolás:  ingyenes

Tömeg:  nyáron nagyon forgalmas strandnak számít

Kisgyerekkel: igen

 

 A legizgalmasabb strandok

 

1. Playa de Castro

Érdemes az El Socorro mellett említeni, mert annyira közel vannak egymáshoz. Míg az El Socorro a szörfösök közkedvelt úticélja, addig a Castro partnak a különlegessége, hogy itt egy vízesés található a strandon, ami egyenesen az óceánba zúdul. A vízhozama változó (nyilván csapadék függő) de óriási élmény főleg, hogy kevesen látogatják és jó kis sétát lehet tenni körülötte. Persze lefelé még vidáman megy az ember és élvezi a gyönyörű környezetet, a növényeket, az erődöt, a hacienda-t és persze a kilátást. Felfelé pedig abból az energiából táplálkozunk, hogy “úristen mennyire megérte ide eljönni”!

A part: kevéssé homokos, többnyire kis kavicsos 

Bár:  nincs  

Étterem:   nincs

Napágyak:  nincs

WC:  van

Zuhanyoszlop:  van

Megközelítés:  a TF5 felől kb 30 perc séta, gyönyörű környezetben

Parkolás:  kevés hely van itt, de a környéken ahogy sikerül

Tömeg: nincs

Kisgyerekkel: nem ajánlott, csak ha bírja visszafelé az emelkedőt

Extra: vízesés és a környező útvonalak és kilátó

 

2. Playa Abama

Elég egyedinek mondható strand, mivel elsősorban a Ritz Carlton Hotel saját strandjaként funkcionál, de mivel Tenerifén senki nem sajátíthat ki egyetlen partszakaszt semi, így bárki bemehet, pontosabban sokkal inkább lemehet a partra, …és itt a “le” az hangsúlyosan értendő, ugyanis a parkolási lehetőségtől egy bő 15 perces sétát kell megtenni a hotel sétányán és egy lépcsősoron keresztül, hogy elérjük a vizet. Ez a partszakasz viszonylag kicsi és a vendéglátás nagyon drága, ellenben roppant jó hangulatú hely, gyönyörű partszakasz, egyszerre homokos és sziklás, lehet ugrálni és sznorkelezni is. 

A part: sárga homokos 

Bár:  van  

Étterem:  van de drága

Napágyak: van de inkább csak a hotelvendégeknek

WC: van

Zuhanyoszlop: van

Megközelítés: Vagy hosszú séta, vagy autóval lent kitenni az utasokat és a sofőr visszamegy a parkolóba és lesétál

Parkolás: ingyenes a hotel előtt

Tömeg: gyakori

Kisgyerekkel: jó, de gyorsan mélyül

Extra: szép, egyedi, egyszerre homokos és sziklás, lehet ugrálni és snorkelezni

 

3. Playa de Benijo

Meseszerű hatalmas sziklák állnak ki a homokos parton, ami szinte bármilyen fotón őrült jól tud kinézni. Az erős hullámzás és a hosszú lapos part egy naplemente fényeinél garantáltan levesz mindenkit a lábáról. Autóval nehézkes lehet a parkolás és egy pár száz méteres séta kell a vízig egy kevéssé kiépített lépcsősoron keresztül, de megéri. A kb. 10 házból álló Benijo valamelyik éttermével mindenképp érdemes összekapcsolni a strandolást. Nemcsak a panoráma, hanem az ételek is lenyűgöznek, feltéve , hogy szereted a tengeri ételeket. A téli hónapokban az időjárás itt sokszor nagyon szeles és hűvös, az óceán pedig vad, ezért strandolásra leginkább csak május-szeptember között van lehetőség, de kirándulni bármikor érdemes!

A part: homokos, fekete 

Bár, étterem:  van de csak a lépcső tetjén 

Napágy: nincs

WC: nincs

Zuhanyoszlop: nincs

Megközelítés: az El Mirador nevű étterem mellől

Parkolás: valahol az éttermek közötti üres telkeken, parkolókban

Tömeg: soha

Kisgyerekkel: jó lehet, talán a lépcső felfelé lehet nyűgös

Extra: a környezet, a hullámok, a naplemente (nyáron)

 

4. Playa de la Tejita

A déli reptér alatt található strand különleges “háttere” a kb 150 méter magas vörös hegy. A többnyire szeles partszakasz jellemzően szeles és erős hullámok vannak. Fa és árnyék egyáltalán nincs az 1 kilométer hosszú playán, de mégis egyedi hangulata van. A strand mögötti bozótban érdekes látványt nyújtó szurikáták láthatóak, amit majd megértesz ha erre jársz…

A part: homokos, fekete 

Bár, étterem:  van de csak a lépcső tetjén 

Napágyak: nincs

WC: nincs

Zuhanyoszlop: nincs

Megközelítés: az El Mirador nevű étterem mellől

Parkolás: valahol az éttermek közötti üres telkeken, parkolókban

Tömeg: soha

Kisgyerekkel: jó lehet, talán a lépcső felfelé lehet nyűgös

Extra: a környezet, a hullámok, a naplemente (nyáron)

 

5. Playa de Rojas

Kalandosan megközelíthető, mivel már a főútról is nehezen lehet észrevenni a lekanyarodási lehetőséget, olyan mint ha egy ültetvény kapuján kéne bemenni, aztán egy izgalmas keskeny úton keresztül lehet lemenni, aminek a végén egy tökéletesen kiépített parkoló és sétány várja az idelátogatókat. Több természetes medence és hangulatos sziklás vidék vár minket, csak vízicipőben ajánlott.

A part: sziklás, de vannak beton teraszok

Bár:  nincs

Étterem:   nincs

Napágyak: nincs

WC: nincs

Zuhanyoszlop: nincs

Megközelítés: könnyű, de elsőre izgalmas

Parkolás: az út végén, itt

Tömeg: nincs

Kisgyerekkel: a mi legkisebb gyerekünk 9 éves, ő már nagyon élvezi, ahogy az a lenti képen is látható

Extra: a hullámok, a barlangok, a környezet

 

6. El Caletón – Garachico

Kihagyhatatlan, ha valaki a természetes medencék hangulatára kíváncsi, ugyanis ez egy kiépített strand a természetes környezethez illeszkedve. Szépen kialakított beton ösvények, lépcsők, hidak és teraszok teszik igazán élvezhetővé. A sziklafolyosók között ringatózó óceáni hullámok olykor 2 méter szintkülönbséggel kényeztetik az ugráló, úszkáló strandolókat, de aki a nyugodtabb medencékre vágyik abból is talál bőven a történelmi város közepén elterülő különleges strandon.Ez a település önmagában is jó úti cél, már az őslakos Guanchok is éltek itt majd a XVI-XVII. században ez volt a sziget fő kikötővárosa, amíg 1706. május 5-én egy lávafolyam eltemette a város nagy részét. A város újjáépült és kiváló éttermeket, fagyizókat találunk itt, csodás a főtere és az utcák autentikus hangulata is remek élmény. Egyedi hangulatú hely, nem szabad kihagyni.

A part: sziklás, de vannak beton teraszok, ösvények

Bár:  van

Étterem:   az út túloldalán

Napágyak: nincs

WC: van

Zuhanyoszlop: van

Megközelítés: a város két szélén van nagyobb parkoló, ahonnan 5 perc séta

Parkolás: itt, vagy egy leaszfaltozott focipályán itt

Tömeg: változó

Kisgyerekkel: megoldható, van kisvizű medence, de folyamatos odafigyelést igényel

Extra: egyedi környezet, a város közelsége

 

Természetes medencék

 

Tenerife legjobb természetes medencéi

Vannak olyan medencék amiket csak bizonyos vízállásnál lehet megtalálni, mert a dagály idején vagy ellepi a víz, vagy olyan erős a víz mozgása, hogy életveszélyes bemenni. De amikor apály idején az óceán 1-1,5 méterrel “lejjebb” van, akkor tökéletes nyugodt vizeket is találhatunk. Ezeket a medencéknek a neve “Charco” (magyarul kevésbé izgalmas a szó jelentése: “tócsa”), vagyis ha a térképen csak erre a szóra keresünk akkor rengeteget találhatunk. A természetes kialakulású képződmények mellett gyakori, hogy a sziklák között található medencéket egy beton fallal egészítik ki, egyrészt hogy a víz szintjét valamennyire állandósítsák és azért, hogy biztonságosabbá és kényelmesebbé tegyék a strandolást az amúgy veszélyesnek mondható partszakaszokon.

Szerintünk legalább egyszer kötelező egy ilyen természetes medencében csobbanni Tenerifén. Ha van, célszerű vízicipőt használni a könnyebb megközelítés miatt és nagyon fontos, hogy óvatosan közlekedjünk, hiszen a vulkanikus kőzet felülete csúszhat is és éles is lehet. Praktikus kerülni a barlangokat és az olyan medencéket, ahol a víz alulról tölti a medencét, hiszen ezek konkrétan életveszélyesek.Elsőre sokan bizonytalanok egy ilyen vízbemenetelnél, de utána biztos, hogy pazar emlékként marad meg ez a csobbanás, nem beszélve arról, hogy milyen izgalmas fotókat lehet csinálni. Ez ügyben keress bátran!: Edina Szabó -www.lifetenerife.com

 

1. Charco de Isla Cangrejo (Puerto de Santiago)

A Los Gigantes sziklafalak szinte mindenkinek állandó úti cél, így csak fokozni lehet az élményt, ha ezt a panorámát a város közepén elhelyezkedő medencéből csodáljuk meg. Itt a természetes víztartó képződményt egy masszív fallal igazították a strandolók kényelméhez. A felcsapó hullámok izgalmas attrakciót jelentenek a fürdőzőknek, amikor a felcsapó hullámok belökik a vízbe a betonszegély szélén ücsörgőket.

Bár, Étterem:  nincs, de kb. 300 méterre van a sétányon

Napágyak:  nincs

WC: nincs

Zuhanyoszlop: nincs

Megközelítés: könnyű, szinte város közepén van

Parkolás: a közelben van egy kicsi parkoló, de inkább a parkolóház a jó megoldás

Tömeg: nyáron, hétvégenként előfordul, mert a turisták mellett a helyiek is szeretik a helyet

Kisgyerekkel: körülményes

Extra:  a látvány, a hangulat és a sétány közelsége

 

2. Playa la Jaquita (Alcalá)

Alcalát többnyire Los Gigantes felé ejti útba mindenki, hiszen az arra vezető főút áthalad a városon. A Gran Melia Palacio de Isora nevű pazar hotel előtti sétányon eleve kiváló fürdési lehetőség van a Jaquita strandon, ami mellett két szuper természetes medencét is kipróbálhatunk.

Bár:  van, elég középszintű

Étterem:  egyszerű ételekkel, de van

Napágyak: van

WC: van

Zuhanyoszlop: van

Megközelítés: autóval szinte a vízig lehet menni, de parkolni kb 400 méterre lehet.

Tömeg: nem jellemző

Kisgyerekkel: jó

Extra: kiépített sétány, jó hangulatú környezet

 

3. Charco de los Chochos (Los Silos)

Ez már egy vadregényesebb táj, bár ez is a város szélén van. A strandolás mellett pedig egy nagyon jó 6 kilométeres sétát is tehetünk végig a parton a Faro de Buenavista del Norte világítótorony felé. A medencétől nem messze található egy strandokról kimentett, felújított és kezelt csontokból összerakott bálnacsontváz. További érdekesség pedig, ha teszteled, hogy mit mond a Google fordító, ha lefordítod ennek a természetes medencének a nevét: los chochos.

Bár:  van

Étterem:  van az út túloldalán több kifejezetten jó

Napágyak: nincs

WC: van

Zuhanyoszlop: van

Megközelítés: a főútról, nem lehet eltéveszteni

Parkolás: 200 méterre óriási parkoló (szerintem az egyetlen olyan hely Spanyolországban(!) ahol a focipályát leaszfaltozták és parkoló lett)

Tömeg: ritkán vannak olyan sokan, hogy kényelmetlen legyen. 1-2 óra bőven elég itt

Kisgyerekkel: 2-3 medence alkalmas, de inkább csak 10 év felett ajánlott

Extra: a város, az éttermek és a sok elérhető szolgáltatás

 

4. Charco de el Rayo (Buenavista del Norte)

Totálisan vadregényes, tehát nincs: bár, napágy, víz és wc sem. A közelben beleshetünk a banánültetvényekre, élvezhetjük a “mindentől távol” hangulatot és tehetünk egy kört a vulkanikus kőzetekből az óceán által létrehozott természetes hídon. 

Megközelítés: Buenavista központjából a banánültetvényeken keresztül

Parkolás: szűkösen az út mellett a világítótorony tövénél itt

Tömeg: kizárt

Kisgyerekkel: nagyon nem ajánlott

Extra: a banánföldek között kanyargó út és egy hatalmas üreg, kőhíddal

 

5. Cala Mimar (Palm Mar)

Szintén egy hosszú kiépítetlen, természetes környezet, a várostól kb 30 perc séta távra. Semmi nincs, csak a csendes nyugalom és az óceán hangja. Vizet mindenképp vigyél magaddal, mert mire odaérsz biztos, hogy megszomjazol.

Megközelítés: Pal Marból 2,5 km séta

Parkolás: a város szélén

Tömeg: esélytelen

Kisgyerekkel: nem alkalmas, inkább csak 10 év felett ajánlott

Extra: a kellemes túra, érdekes de kopár környezet, igazi elbújós hely

 

6. Charco de La Laja (San Juan de la Rambla)

Egy varázslatos, sziklákkal körülvett természetes medencével büszkélkedő hely. A becsapódó hullámok játékos felhangot adnak a fürdőzésnek. A strandolók biztonságát vizimentő vigyázza.

Bár, étterem:  a városban kb 500 méterre

Napágyak: nincs

WC: nincs

Zuhanyoszlop: nincs

Megközelítés: a TF5 főútról, San Juan de la Rambla-nál

Parkolás: nagyon nehéz, mert lakóépületek között alig van hely, innen, ahol sikerül

Tömeg: itt már 15 ember is tömeg, de nem jellemző

Kisgyerekkel: ki lehet próbálni

Extra: a városka bájos rendezettsége és az északi oldalon autózva a könnyű megközelíthetőség

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lifetenerife.blog.hu/api/trackback/id/tr1417907159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása