Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Szigonyos horgászok és a helyiek

2022. augusztus 15. - Tenedi

Tegnap óta ismét kellemes élményekkel gazdagodtunk. 

Vasárnap reggel kellemes hűvös fogadott, igy cipőt fel és nekiugrottunk a hegynek de most az ellenkező irányban. Szerényen kanyargott az út a talpunk alatt lefelé. Itt ott házak bújnak meg a pálmák és banánfák közt. Hatalmas banánültetvények foglalják el a terület java részét. Egy magasabban fekvő részen baromfitartó telepre bukkantunk. Lejjebb bájos vityillók voltak szétszórva szellősen. Egyik másik pont jó is lenne nekünk...:-) Teljesen körbe tudtunk sétálni és a falun keresztül battyogtunk hazafelé. Futó muksó jött szembe, bólintott, és izzadt tovább...

Még mielőtt hazaértünk volna, becsalogattam apát és megmutattam neki a hegyre vezető meredek utat, de nem volt elragadtatva tőle. Konkrétan sarkon fordult és -nnnaaa ezt neeem - felkiáltással a kávéja felé indult inkább.

Ráálltunk a spórolós, gazdaságos főzési technikákra. El se tudjátok képzelni hogy egy kajából még mit ki nem lehet hozni. KOnkrétan semmi nem megy kidobásba. 

Délután beszélgettünk főbérlőinkkel, akik kedvesen átinvitáltak minket estére sangriázni. Kellemesen elbeszélgettünk, storyzgattak a helyiekről és a szokásokról, rengeteg hasznos jótanáccsal és fantasztikus vacsorával láttak el minket. Ezúton is köszönjük még egyszer.

A nap folyamán beszélgettem több olyan lelkes emberkével akiknek hasonló vágyaik terveik vannak mint nekünk. Ugyan úgy el van mindenki anyátlanodva mit mi hiszen semmit nem tud semmiről. És ami a legrosszabb, hogy ahány ember annyiféle infót kapsz. Egy bizonyos dolog elintézésére ellentmondásos információkat kapsz, és a végén már jojozik a szemed és csak állsz hogy wtf...

De nem panaszkodunk, megoldunk mindent is. 

Hétfőn szünnap volt, -ismét ünnepeltek - igy a boltot is benéztük rendesen:-) Lejoggoltunk a beachre és élveztünk a nyugalmat csendet. Teljesen visszahúzódott a viz, kint voltak a sziklák amik tegnap nem is látszottak. Konkrétan át lehetett menni a két hatalmas kis szigetre -Los Roques- Bár a feljutás fejtörést okozott, innen lehetetlennek tűnt. Viszont több alkalommal láttunk rajta horgászokat, úgyhogy ennek a végére kell járni. Zerge módjára ugráltunk a hatalmas sziklákon mig nem találtunk egy olyat amire apró popónkat letehettük. Mozgó dologra lettem figyelmes a vizben mármár extázisba estem hogy delfin de hamar lelomboztak a jól látható békauszonyok. Szigonyos horgászok fogták a napi betevőt, az egyikük meg is mutatta zsákmányait. Miután lerúgta uszonyait, elkezdett még kagylókat gyűjteni. Alig hogy ő befejezte, jött egy újabb... Apának nagyon tetszett.

Elindulván felfelé a meredek úton- tényleg meredek !- Velünk szemben jött egy 60 pluszos néni, és mosolyogva kérdezte -mint utólag google forditó segitségével kiderült- szedtünk e finomságokat.Én először úgy értettem úsztunk e:-) Mondtam nem erre ő lelkesen mutatta ő biza azért jött. Leesett állam még most is szedegetem. Ez a koros hölgy lemegy -és utána fel is jön- azon a k....va meredek lejtőn, végigszambázik a hatalmas sokszor ingó sziklákon és kagylót gyűjt... És igen ezért élnek tovább, ezért fittek, mert nem rohadnak bent a lakásban a kanapén hanem kijön a levegőre és mozog. 

JóJó a néni ennek eléggé extrém formáját választotta, de kinek mi a jó. Ez egy hatalmas respekt!

Nénikénk bearanyozta a napomat. Hazafelé pótlandó a kiizzadott vizet és ásványi sókat beültünk a helyi tapas bárba egy sörre-na jó kettő lett belőle. Tele volt. Figyeltem a helyieket, hatalmas figurák.

Pl az egyik asztalnál heten ültek, és keresztbe beszélgettek úgy hogy próbálták hangerőben túlszárnyallni a másikat :-) mókás. Az újonnan érkező férfi két puszival üdvözli a hölgy tagokat, a férfiakat meg jól meglapogatja. Hangosan vidáman üdvözlik egymást, és ugyanigy kommunikálnak. Nyoma sincs az otthon megszokott egyből elkezd panaszkodni mindkét fél kommunikációnak. Jó ezt látni hát még ha érteném is.

Ebéd után elnyomott a buzgóság, ébredés után felhivtuk az otthon hagyottakat, hogy mi újság. Jól esett a csevej azért hiányoznak na. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lifetenerife.blog.hu/api/trackback/id/tr417908817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása