Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Playa de Castro - fekete homok, vizesés, strand

2022. augusztus 21. - Tenedi

2022.08.20.

Reggel átruccantunk a szomszédos zöldségpiacra. Bevallom kicsit nagyobbra számitottam, de rengeteg féle gyümölcs és zöldség tárult igy is elénk. Pezsditő volt a nyüzsgés és a mosolyáradat mindenhonnan. Volt itt mi szem szájnak ingere -gyümölcs hegyek, csodás zöldségek, halak, sajtok, pékáru, házi szapan, fürdősók, bőrdiszműves, virágos, kosárfonó néni. nem birtunk ellenállni vettünk pár dolgot, aztán a buszmegállóban álló bácsika minden előzmény nélkül beszélgetni kezdett velünk, kedvesen és egyáltalán nem bánta, hogy nem tudunk spanyolul. Nagyon jó volt, csak még mindig szokni kell ezt a fajta közvetlenséget ami az ittenieket jellemzi. 

A nap további részét a Playa de Castro felderitésével akartuk tölteni. Tőlünk nem messze található ez a vizesésekkel tarkitott fekete homokos partszakasz. Kiválóan alkalmas a strandolásra, mert hosszú métereken keresztül lassan, fokozatosan mélyül és csak homokos. Kutyások, kisgyerekesek is bátran jöhetnek. A hullámok néha hatalmasak, de ez a fürdőzést csak még érdekesebbé teszi és a fotósok mekkája. Szigetcsoportok tarkitják, hatalmas sziklák veszik körül, itt bújik meg a strand bal oldalán a hegy tetejéről aláhulló vizesés melynek intenzitása az aktuális vizhozamtól függ. Óriási feeling aláállni és a hatalmas sziklatömbnek akár nekitámaszkodva művészi fotókat követelni párunktól:-)  

A park ami a partra is levezet csodás, pihenőkkel szabdalt, buja növényzet, kicsit olyan mintha az Amazonas őserdőben lennél. Hatalmasra nőtt pálmafák magasodnak ki a lombkoronából, az út eleje még kövekkel kirakott,-bokádra figyelj- aztán salakos földes lesz. Lefelé érdemes az ösvény vonalán a kilátórészeknél megállni és nézelődni -és ha adhatok egy jó tanácsot- hagyd hogy a hely a magasság, a sziklák és az óceán nyugalma átjárjon! Sok sok lépcsőre számits vizet akár szendót triboardot és kondit :-) is vigyél magaddal. A felfele vezető úton meg kérlek ne szidj ami kényelmes nyugger tempónkban bő 25 perces séta volt. Sportcipő és kitartás erősen ajánlott, de nagyon megéri!!!

Mielőtt elindulsz lefelé térj be a Mirrador San Pedro étterembe! A kajájuk bőséges, és nagyon jó, igényes kis vendéglő kedves személyzettel. Aztán uzsgyi lefelé és tátsd a szád de azért a lábad elé sem árt nézni. 

Késő délután hulla fáradtan, mégis feltöltődve értünk haza. 

 

www.lifetenerife.com

A bejegyzés trackback címe:

https://lifetenerife.blog.hu/api/trackback/id/tr6217912401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása