Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Hasznos tippek strandoláshoz ha Tenerifére jössz

2022. augusztus 28. - Tenedi

Ittlétünk során számtalanszor tenyereltünk bele olyan kis bosszantó dolgokba amit ha tudunk akkor sokkal kellemesebb és feszkómentesebb az épp aktuális helyzet.

Megpróbáltam összeszedni azokat az apró tippeket amelyek hasznosak lesznek ha itt nyaraltok és elmentek strandolni...

-VIZICIPŐ- ez egy rendkivül hasznos magadra aggatható praktikum. akkor is jó ha nincs semmi értelme felvenni:-) viccet félretéve Tenerifén nagyon sok olyan strand van mely természetes vulkanikus medence. Ezek megközelitése vagy akár a vizbe bejutás igen fájdalmas tud lenni lábbeli nélkül. A saru papucs nem túl jó mert a sziklák hegyesebb vagy meredekebb részein elcsúszik a lábadon és egyensúlyozni sem tudsz benne...plusz csúszik a vizes, néha nyálkás sziklákon köveken.

Még a homokos strandokon is jó szolgálatot tesz, hiszen a napon lévő homok égetően forró. Egyszóval jó ha mindig veled van, mert bármikor bárhol rálelhetsz egy pancsolható helyre.

-Nap-NAPTEJ- Igen. Ez az ami sose hiányozhat. És ne csak nézegesd! Kend is hab testedre!! Itt ugyanis még felhős időben, vagy árnyékban, vagy a napernyő alatt is le lehet égni!!! Főleg 11-15.00 óra között. Kihanénnemkedtünk mi is az első pár alkalommal és fájdalmas tanulsága lett a nemtörődömségnek. Aztán kenheted a helyi aloe verát a vörös rákra hajadzó énedre. Mondjuk ezzel is a helyi gazdaságot élénkited. 

-STRANDLEPEDŐ- hasznosak ezek a hatalmas bő kétszemélyes lepedők, ha a homokos partra mész le. A homok bejutását hivatottak meggátolni apró lukaidba...és mindenedbe. Erre szoktuk a fürdőlepedőt ráteriteni és arra heveredni. Igy a fürdőlepedőd sem lesz tiszta homok, a cuccaid is és a fogad köze is roszogásmentes lesz.

-FELFÚJHATÓ KISPÁRNA kb 40x30 cm es- imádom. ha lefekszel jó a fejed alá. ha ülsz a hátad mögé és a szikla nem végez rajtad csontkovács manővereket. a segged -bocs popód alá is tökéletes kicsit leengedett állapotban, illetve a vizben is lehet rajta lebegni, ülni, fetrengeni -kinek mi tetszik.

-VIZBEN KÖZLEKEDÉS- saját bőr és csont tanulság- NE rohanj egyből be a vizbe ha nem látod mi van alatta. Ez egy vulkanikus sziget, bárhol lehetnek kövek, sziklák-még a homokos strandokon is- a viz alatt melyekbe belerúgsz elbotlasz, belefejelsz, leorrolsz stb. Csak olyan helyre ugorj be bármilyen pózban amit már ismersz, vagy láttad hova ugrottak!

-ÁTÖLTÖZÉS- No itt azzal nem kell foglalkozni hogy elvonulj szemérmesen valahova. Az itteniek elég lazák, nagyon sok a monokiniző, igy egy strandon átöltözéstől sem szoktak megijedni. Sokan úgy csinálják, hogy ráhúzzák a fürdőrucira a másikat vagy a fehérneműt, a fürdőruhát meg kibűvészkedik alóla. A másik a laza ruha és az alatt cserélnek. Vagy egyszerűen lekapják és felveszik a szárazat. Vagy hagyod magadon:-) Egyébként sok helyen vannak öltözőkabinok, tusolók.

-SZÉL- Általában valamilyen mértékben fúj a szél. Ez a melegben nagyon kellemes, viszont a strandon felettébb bosszantó, ha a cuccaidat kapja fel. Hopp, ott egy kalap, upsz repül a repül a kendőd. Ha viszel magaddal pár ruhacsipeszt, akkor fel tudod csiptetni a könnyebb dolgokat a napozóágyhoz, vagy a strandlepedőhöz. Eme utóbbi 4 sarkát érdemes kővel a talajhoz rögziteni.

-A BŰVÖS MAGYAR LOPÁSGÁTLÓ- nos igen a teritsünk törölközőt értékeinkre itt nem működik, jobban mondva nincs értelme. Nem jellemző a lopás, de ha vinni akarják-el kell keseritselek azzal is el tudják. Amúgy erre jó tipp az üres naptejes flakon pl a pénznek. Mert ki akarna naptejet lopni. Csak ne úgy tedd bele, hogy : "Nézd anya ide rejtem a lóvénkat!" 

 

-KALAP,  SAPKA, KENDŐ,- Ez is kötelező tartozék Tenerifén! Sok kellemetlenségtől óvod meg kis buksidat mindamellett hogy bazi jól áll.

-NAPSZEMÜVEG- elengedhetetlen tartozéka a nyárnak, de vigyázz ha túl sokat viseled, pápaszemes gibbonra fogsz hasonlitani.

Ha van még valami ird meg kommentben.

 

-És mindezekután - élvezd a lehető legfelszabadultabban a nyaralást! Ne stresszelj minden apró hülyeségen! Ha bosszantó dolgot tesz a gyerek vagy párod mosolyogj rajta és ne húzd fel magad SEMMIN!!!!!! Engedd magadba a hely varázsát és energiáit! Hidd el megéri!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lifetenerife.blog.hu/api/trackback/id/tr6517918243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása