Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Kihagyhatatlan kalandok látnivalók Tenerifén 2. rész

2022. szeptember 02. - Tenedi

1. LOS GIGANTES

Los Gigantes ("Az óriások") üdülővároska Tenerife nyugati partján fekszik. Nevét fő nevezetességéről: az Acantilados de Los Gigantesről, a tengerparton 500-850 méter magasra emelkedő meredek sziklafalakról kapta. Déli szomszédai Puerto de Santiago és Playa de la Arena üdülőhelyek. Három kilométerre északra tőle van Masca falu, amelyet hajóval vagy kocsival lehet megközelíteni. A városnál a tengeren betonfalakkal körülvett marina enyhíti az óceáni hullámzást. A sziklák és a kishajókat kiszolgáló marina között kis, fekete homokos strand húzódik, sétálóutcával és sok étteremmel. A kikötőhöz közel van egy lido is. Los Gigantes sziklafalai Tenerife egyik fő turistalátványossága. A városkában három kilátópont van: az egyik a Tamaimóba vezető főúton, a másik a sportklub felett és a harmadik tengerparti ösvényen, a Barcelo hotel közelében. A városban sok kis bolt és étterem várja a turistákat, főképp a templom és a plaza körüli egyirányú úthurokban. Csak egy szálloda van, de nagyon sok a bérelhető apartman.

A városkában minden februárban karnevál van.

2. TENGERALATTJÁRÓ MERÜLÉS

Yellow submarine yellow submarine -ti is éneklitek igaz? 

A sárga tengeralattjáró fedélzetén élvezheted az Atlanti-óceán viz alatti élővilágát.  A kirándulás Tenerife déli csücskében található exkluzív Amarilla kikötőből indul. Miután felszálltál a fedélzetére, körülbelül 30 méter mélyre merül le a hajó. És innen csak kapkodod a fejed, hisz rengeteg halat, például a fuvolahalakat, a polipot, a barracudát, a papagájhalakat és rájákat láthatsz egy elsűllyedt hajóroncs közelében.. A túra során a tengeralattjáró ténylegesen az óceán fenekén ül, ahol tapasztalt búvárok csatlakoznak hozzád, akik még közelebb csábítják a halat az ablakhoz, játszanak, etetik a rájákat, így a panorámaablakokból egyre lélegzetelállítóbb képeket készíthetsz. A hajó idegenvezetője tájékoztat folyamatosan a tengeri életről, és műszaki részleteket mond el a tengeralattjáróról. Ez egy tágas, szellős hajó, 42 kényelmes üléssel és 22 nagyméretű ablaküveggel, amelyek lehetővé teszik, hogy a csodálatos tengeri élővilágot teljes pompájában láthasd. 

3. TENGERI HORGÁSZAT

Az évszaktól függően fogj marlint, tonhalat, süllőt, barrakudát, tengeri keszeget, ráját vagy cápát. Modern horgászfelszereléssel tapasztalt kapitány irányítása alatt  még azok is élvezik akik nem a horgászat szerelmesei. Ingyenes üdítőket, sört, vizet és szendvicseket kapsz a fedélzeten. Megcsodálhatod Tenerife tengerpartjának és óceánjának szépségét, a vadon élő állatokat és a növényzetet, a hangulatos öblökben megállókkal úszhatsz és élvezheted ezt a kellemes élményt. Ha ügyes vagy még a hajót is vezetheted kicsit.:-)

4. TANDEM SIKLÓERNYŐZÉS

Ez az akrobatikus siklóernyős repülés természetes szabadstíluson alapul, ahol a pilóták stabilizált légi trükköket és mutatványokat hajtanak végre. Ez a tevékenység garantáltan megdobogtatja a szívedet és feldobja az adrenalint. A pilótád manővereket hajt végre repülés közben, és nagyszámú G erőt halmoz fel. A repülés sokkal több egy egyszerű tandem kirándulásnál. Az időjárási viszonyoktól függően 10-20 percet repül, majd fordulatokat hajt végre a levegőben. Az oktatók hevederrel és sisakkal látnak el és elmagyarázzák a felszállás menetét. A pilóta megmutatja majd a különböző látnivalókat mint például a Barranco del Infierno, a Roque del Conde és a Playa de las Américas. Még azt is megengedik, hogy kicsit te is kipróbáld az ernyő irányitását.  A leszállások általában a Playa de la Enramada és Puerto de la Cruz strandon történnek, de az időjárási körülményektől függően a pilóta dönthet úgy, hogy más helyen száll le. 

5. KANYON SAFARI

 Valami új, valami vad. Tölts el el egy aktív napot a szabadban ezen a tenerifei Los Arcosba vezető kanyonkiránduláson.  A szakadék megközelítése egy enyhe lejtős erdei ösvényen kezdődik, ahol körülbelül 45 percet kell sétálni. Az ereszkedés kezdete körülbelül 22 méteres első ereszkedéssel kezdődik. Megcsodálhatod, hogy a vulkáni hamu felhalmozódása és az idő múlásával keletkező erózió természetes módon egyesülve alkotta meg ezt az egyedülálló kanyont. A mohával borított narancssárga falakon játszó, különféle árnyalatokat létrehozó fény kétségtelenül a fő attrakció lesz az egész ereszkedés során. 8 ereszkedés után megérkezel a Chimoche pályára, innen kb. 20 perces sétával érsz vissza a kiindulóponthoz. 

6. DELFIN BÁLNALES

Az egyik legizgalmasabb kikapcsolódás Tenerifén az Atlanti-óceánon a felejthetetlen delfin- és bálnaleső hajókirándulás katamaránnal, vagy motoros, vitorlás hajóval. A fedélzeten étellel itallal várnak, megálláskor lehetőség van az óceánban fürdeni. Csodás képek készithetőek Tenerife hivatalos különleges természetvédelmi övezetéhez tartozó Teno-Rasca bálnarezervátumban amely védi a veszélyeztetett tengeri vadvilágot és élőhelyeket. Tiszta napokon még a híres Teide-hegy is látható. A legénység szakértő kommentárja és a hajó víz alatti audioberendezései lehetővé teszik, hogy halld az óceán hangjait. Felfedezheted a partvonal további részeit, beleértve a Los Gigantes lenyűgöző szikláit és a Masca Beach exkluzív öblét, amely egykor kalózok búvóhelyeként szolgált. 

 

 Folytatás hamarosan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lifetenerife.blog.hu/api/trackback/id/tr617922661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása