Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Kihagyhatatlan látnivalók kalandok Tenerifén 1.rész

2022. szeptember 02. - Tenedi

Kezdjük a legjobbakkal

1. LORO PARK

A Loro Parque Puerto de la Cruzban a Kanári-szigetek egyik legnépszerűbb látnivalója, több mint 400 fajnak ad otthont. Fénypontja minden bizonnyal a látványos gyilkos bálna bemutató lesz a park Orca-óceánján Morgannel és társaival. De van fóka show, delfin show, óceáni akvárium mutatja be az óceán medúza fajait, itt él Némo számos társával úgyhogy készülj fel egy izgalmas és szórakoztató napra! A világ egyik legelismertebb állatkertje,állatvédelmi központja a Loro Parque kivételes szépségéről, kiváló létesítményeiről  valamint a természetre és a környezetre való összpontosításáról ismert. Ez az első ilyen park a világon, amely elnyerte az Animal Embassy környezetvédelmi minősítését. A trópusi pálmafák és a park lenyűgöző thai építészetét körülvevő egzotikus növényzet között számos állat él. A Loro Parque teljesen felújított papagájbemutatója az erdők megőrzésének szükségességére hívja fel a figyelmet, miközben bemutatja a természet nagyköveteként teljesítő egzotikus papagájok intelligenciáját. A fiatalabb látogatók élvezni fogják a Kinderlandiában szerzett élményeiket. Ez a látványosság egy afrikai kunyhókkal teli fákra emlékeztet, ahol a gyerekek felmászhatnak és élvezhetik a dzsungelt, egyensúlyozva a függő hidakon, és lecsúszva a kígyócsúszdán. Az egész család kipróbálhatja az Orca Roller Coastert. Szintén egyegész napos programra készülj! Ha nem akarsz vizes lenni vagy vigyél esőkabátot, vagy ne ülj a medence szélére. Egy egy showt többször is megnézhetsz!

2. SIAM PARK

A Siam Park a világ legjobb vizi csúszdaparkja! Pancsoló, adrenalingyűjtő hely. Kicsi és nagy garantáltan jól érzi magát ezen a csodás helyen.Ez egy izgalmas vidámpark, amely újrateremti a régi Sziámi Királyságot. Az egész család számára szórakoztató park 185 000 négyzetméternyi természeti tájjal és gyönyörű keleti dizájnnal rendelkezik. Menj fel a kamikáze toronyba, és függőlegesen csússz le egy 28 méteres lejtőn. Vagy sütkérezhetsz a napsütésben, és gyönyörködhet a gyönyörű kilátásban a fehér homokos strandokról. A Siam Park számos rekorddal büszkélkedhet, de a legnagyobb és legjobb az a lélegzetelállító hullámmedence, amely a világ legnagyobb ember alkotta hullámát kavarja fel, amely akár 3 méter magas is lehet. Napernyők és nyugágyak tarkitják a strand partját, mely lehetőséget ad többféleségéval a nyiltan napozni szeretőknek, vagy az elbújósabbaknak. Hangulatos pálmafás kis öblök vannak kialakitva, ahonnan akár nézheted a hosszú lassú sodrású folyót melyen hatalmas úszógumiban sodródnak az emberek. Az éttermek és ajándékboltok sem hiányoznak. Hétvégen többen vannak, ezért ha lehetőséged van inkább hétköznap látogasd meg. Egész napos program, úgy készülj!

3. 1000 ÉVES SÁRKÁNYFA

Icod de los Vinosban található az ezeréves sárkányfa parkja

Tenerife északi részén, Icod de los Vinosban található egy élő Nemzeti Műemlék. Ez az úgynevezett ezeréves sárkányfa, amely több, mint 800 éves. Ez a park ékköve és Tenerife szimbóluma, 18 méter magas és törzse kerülete 20 méter. A legjobb módja, hogy megismerjük ezt a fát és a Kanári-szigetek más őshonos fajait, ha ellátogatunk az Ezeréves Sárkányfa parkba (Parque del Drago Milenario), amelyet ösvények és kertek mentén járhatunk be. A parkban, amelyben az ezeréves sárkányfa található, Tenerife őslakosainak síremlékeiből is láthatunk példát és különböző hagyományokat is megismerhetünk, amelyeket még mindig tartanak a szigeten. A parkban van egy piknik rész is, így egy egész napot is eltölthetünk itt. 

4. GÜIMARI PIRAMISOK

Látogass el a Pirámides de Güímar Néprajzi Parkba és Botanikus Kertbe, és sétálj át egy szabadtéri múzeumon, melynek hat lépcsős piramisa a Nap felé orientálódik kulcsfontosságú csillagászati ​​dátumokon alapul. Felfedezheted ezeket a különös lávaszikla-képződményeket az i.sz. 19. századból, melyet kétszer jelöltek az Év Európai Múzeuma Díjra és több mint 64 000 m2-en terülnek el. A növények sokféleségét láthatod a Kanári-szigeteken található öt botanikus kert egyikében. Itt található a park méregkertje is  ahol több mint 70 mérgező növényfajt láthat, köztük a bolygó legveszélyesebb növényeit.

5. TEIDE HEGY

Megcsodálhatod a Kanári-szigetek legnagyobb nemzeti parkját, a páratlan szépségű vulkanikus tájat a Mount Teidet. Az állomáson felszállsz a siklóra, és 8 perc alatt felérsz Spanyolország legmagasabb csúcsára. A felvonó 3555 méteres felső állomása 3 érdekes túraútvonal kiindulópontja a túrázás szerelmesei számára. A Pico Viejo kilátóhoz és a La Fortaleza kilátóhoz ösvények vezetnek, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a sziget északi és déli részére. A Telesforo Bravo út a vulkán legmagasabb pontjához vezet, 3718 méteres magasságban. A csúcs meglátogatásához előzetesen engedélyt kell kérni.

Pulcsit vagy kabátot vigyél magaddal!

6. MASCA

Masca hegyi falucska Tenerife szigetének északnyugati csücskében, a Kanári-szigeteken, mintegy 650 méteres magasságban a Macizo de Teno hegységben, ciprus- és pálmaerdők között. Mintegy száz lakója van. A Masca-szurdokban egy hosszanti gerincen helyezkedik el, látványos helyen régen hajófosztogatók, kalózok éltek itt. Népszerű turistacélpont. Az Atlanti-óceán partjáról háromórás, nehéz túrával érhető el. Közúton is megközelithető egy rendkivül kanyargós, keskeny-nagyon keskeny!- hegyi úton. Tenerife egyedülálló, vad, természeti szépségéről ismert, a sziget északnyugati részén található Teno városában található Masca gyönyörűen karbantartott házaival és macskaköves utcáival örvendezteti meg a látogatókat. tökéletes példái Tenerife vidéki építészetének. Sok házat kis szállónak és szállodának újítottak fel, ahol teljesen ki lehet szakadni a város stresszéből és kipihenni magad. A falucskában kézműves üzletek, bárok és éttermek találhatók, és néprajzi történelmi látnivalókká nyilvánították, ami a Masca Néprajzi Múzeumban is tükröződik. Egy másik látványossága a szakadékok és az elsöprő domboldalak, az óceán lenyűgöző megjelenítése; a Masca-szoroson lefelé tartó túra az egyik legnépszerűbb a szigeten.

7. ANAGA

A Tenerife északi részén található hihetetlen Anaga Park egyedülálló természettel és hangulattal rendelkező terület. Különleges geológiai felépítésének és fajok sokféleségének köszönhetően Anaga Tenerife ökológiai központjává vált.  Anaga Tenerife legszebb helye. Az Anaga Park érintetlen természetben gazdag, lenyűgöznek majd a babérligetek és a hegyek szépsége. Anaga Tenerife a sziget helyi lakosainak kedvenc hétvégi úti célja. Nyáron különösen szeretnek idejönni hűsölni és élvezni egy sétát a fák árnyékában. Magassága és egyedi klímája miatt Anagában még nyáron sincs meleg.Anaga hegyei és erdői Tenerife három vulkáni vonulatának egyike. A gyönyörű tájak és félreeső strandok, festői sziklák és nyirkos babérbozótok a történelem előtti idők óta fennmaradt mediterrán növényzetek. Itt még a hanga is eléri a 10 méteres magasságot! Az Anaga Rural Park Tenerife legrégebbi része. Egy vulkánkitörés hozta létre az Anaga-hegységet körülbelül 8 millió évvel ezelőtt. 1987-ben Anaga területe természeti park státuszt kapott. 2015 óta az UNESCO bioszféra-rezervátuma is, teljes területe 140 km². Ez az egyik legmagasabb koncentrációjú endemikus faj Európában és Tenerife egyik legértékesebb természeti kincse. Ezek az erdők és hegyek a sziget 8%-át borítják.Legmagasabb pontja a Cruz de Taborno csúcsa, 1024 m tengerszint feletti magassággal.

Hamarosan jövök a következő résszel! 

A bejegyzés trackback címe:

https://lifetenerife.blog.hu/api/trackback/id/tr3617921565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása