Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Új élet Tenerifén-Life Tenerife

Jardin Botanico -A hires botanikus kert Tenerifén

2022. szeptember 06. - Tenedi

No sziasztok! Ismét mászkáltunk, ha már itt vagyunk úgy vagyunk vele deritsük fel a terepet. délelőtt meglátogattuk a Puerto de la Cruzban található botanikus kertet a JARDIN BOTANICOT.

A belépő 3 euro, ezért egy kényelmes 1,5-2 óra sétát és szájtátást kapsz. Viccet félretéve csodás hely a relaxálásra és elmélkedésre miközben ámulatba ejtenek a világ minden tájáról idehozott, mesteri módon elrendezett növények. Fák, bokrok, virágok hada ontja az energiát magából, hogy átadja neked.

A kert végében egy kis tó vár ami tele van vizinövényekkel, tavirózsákkal,

a fehér falat egy rásimuló fa ciklámen virágaival boritja be.

Egy pad hiv felette árnyat adó fával, hogy gyere üj csak ide és engedd el minden gondod-és igen ez a hely tökéletesen megfelel erre.

Még meditálni is lehetne, ha a fel-felbukkanó túristák nem zavarnának meg benne. A handpan pont erre a helyre való. Lágy madár dallam kisérné a hangszer mondandóját. Az emberek is kissé átszellemülten, magukba engedve a hely nyugalmát csendesen járják a kialakitott kis utcácskákat, melyeken egy egy gyökér jelzi hogy itt a természet az úr.

Két kertész csendben szinte észrevétlenül tisztitja az elhullott levelektől a fák alját. A kis ösvények egyike egy szinte dzsungelszerű helyre visz ahol a pálmák és banánfák összeborulnak feletted és már hallod is Tarzan énekét.

Számomra a park legvarázslatosabb látványa az Avatart idéző hatalmas léggyökeres fa volt.

Ámulatba ejtő mérete fehér törzse és számtalan ága arra késztet, hogy csak állj előtte és tátsd a szád. Királyi fenséggel trónol a kert közepén. Legszivesebben odamennél és megölelnéd, vagy ha kicsit is de hozzáérnél... De sajnos nem lehet. Nem is érezzük a séta hosszát fárasztónak, annyira elvonja figyelmünket a látvány. És képzeljétek el milyen lehet virágzáskor itt lenni. Na majd jövő tavasszal! Addig is fotókkal felvértezve elköszönünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lifetenerife.blog.hu/api/trackback/id/tr6717925055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása